Askari Juristbyrå

Askari Juristbyrå grundades 2018 med det övergripande målet att erbjuda klienter högkvalitativ juridisk rådgivning på fördelaktiga villkor. 

Åtgärder för tryggare bostadsområden, hyresavtal

Vi alla vill bo i trygga och säkra områden, därför har regeringen utökat möjligheten för fastighetsägare att säga upp hyresgäster som begår grövre brott. Denna proposition skickades till riksdagen den 21 mars 2024. Förslaget inbär att hyresavtal kan rivas om en hyresgäst har begått ett brott som typiskt sett försämrar närmiljön för dem som bor i lägenhetens omgivning.

Så hanterar du en Entreprenadstvist professionellt

Entreprenadsjuridik omfattar rättsliga frågor som kan uppstå i samband med bygg- och anläggningsprojekt / renoveringsprojekt, från avtalsförhandlingar till tvister mellan entreprenörer, underleverantörer och beställare, konsumenter och husägare. Det kräver en djup förståelse för både juridiska och tekniska aspekter av byggprojekt, och det är här Askari Juristbyrå kan göra skillnad.

Navigera processen för Arbetstillstånd med Askari Juristbyrå

Att navigera genom processen för att få ett arbetstillstånd kan vara en utmanande och komplicerad uppgift. För både arbetsgivare och arbetstagare är det avgörande att ha en jurist med rätt kompetens och erfarenhet vid sin sida. På Askari Juristbyrå är vi specialiserade på att hjälpa företag och individer på ett effektivt sätt genom arbetstillstånds processen inför Migrationsverket. Här är varför vi är ditt bästa val.

Vad är mänskliga rättigheter?

Mänskliga rättigheter är grundläggande principer som skyddar individers frihet och värdighet. De utgör den universella standarden för att garantera att alla människor behandlas med respekt och rättvisa, oavsett var de befinner sig i världen. I detta blogginlägg utforskar vi vad mänskliga rättigheter innebär, deras betydelse inom migrationsrätt och några av de mest fundamentala rättigheterna som yttrandefrihet och rätten att söka skydd från förföljelse och krig.

Prövningstillstånd i Svea hovrätt – ärende om fordran (avtalsrätt)

En juridisk process inleddes i tingsrätten, på grund av ett avtal mellan två affärs kompanjoner. Tingsrättens dom överklagades och prövningstillstånd meddelades i Svea hovrätt.